Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції
Методичний супровід з питань прийняття та надання чинності нових законодавчих актів, нормативних і методичних документів у сфері:
– виробництва продуктів дитячого харчування;
– якості і безпечності харчових продуктів;
– формування вимог до маркування харчових продуктів для забезпечення надання споживачу необхідної, достовірної інформації про склад харчового продукту, його поживну (харчову) цінність та калорійність;
– стандартизації та технічного регулювання;
– порядку санітарно-гігієнічного, технологічного контролю харчових продуктів;
– розроблення та постановки продукції на виробництво;
– порядку розроблення та затвердження технологічних параметрів виробництва, режимів стерилізації/пастеризації консервованих продуктів;
– оцінки адекватності харчових продуктів відповідно до норм фізіологічних потреб населення різних вікових категорій в основних харчових речовинах та енергії.
Фахівці інституту нададуть обґрунтовану консультацію з питань інноваційного технологічного розвитку підприємств переробної галузі агропромислового комплексу, запропонують перспективні технологічні та технічні рішення, спрямовані на виробництво конкурентоспроможної продукції як на вітчизняному ринку харчових продуктів, так і на зарубіжному.
На замовлення виробників харчових продуктів фахівці інституту запропонують широкий асортимент продуктів, розроблений з використанням сучасних принципів моделювання рецептур та створенням математичних моделей прогнозування заданих технологічних параметрів та показників якості і безпечності харчової продукції.
Фахівці інституту та технічний комітет ТК 24 «Продукти з овочів і фруктів та устаткування для їх переробки» проведуть актуалізацію нормативних документів підприємства-виробника відповідно до сучасних вимог національної стандартизації та адаптацію міжнародних стандартів (ДСТУ ISO, ДСТУ EN).
У разі виникнення питань будь-якого характеру щодо практичної реалізації норм чинних законодавчих, нормативних та технологічних документів фахівці інституту нададуть роз’яснення стосовно їх застосування.
|