ВІДОКРЕМЛЕНИЙ ПІДРОЗДІЛ "НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ТА ПРОЕКТНИЙ ІНСТИТУТ СТАНДАРТИЗАЦІЇ І ТЕХНОЛОГІЙ ЕКОБЕЗПЕЧНОЇ ТА ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ"(ВП НУБіП України "НДПІ стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції") |
Науково-дослідний та проектний інститут Перелік показників якості та безпечності• органолептичні показники – колір, смак, консистенція тощо; • фізико-хімічні показники якості, натуральності: – білок та амінокислотний склад; – вуглеводи: моно-, ди- та полісахариди, крохмаль, пектинові речовини; – жир; – вітаміни: С, В1, В2, В6, А, РР, β-каротин; – поліфеноли; – органічні кислоти: L/D- яблучна кислота, винна, фумарова, L-аскорбінова, D/L-молочна кислоти та інші; – кислотність; – сухі речовини або волога; – рН; – формольне число; – сульфати; – хлориди; – мінеральні домішки; – домішки рослинного походження; – гесперідін/нарінгін; • фізико-хімічні показники безпечності: – оксиметилфурфурол; – токсичні елементи: свинець, кадмій, цинк, миш’як, мідь, ртуть; – мікотоксин патулін, афлатоксини В1, В2, G1, G2; – нітрати, нітрити; – пестициди; – консерванти; – ароматичні речовини; – барвники; – антибіотики; • мікробіологічні показники безпечності: – КМАФАнМ; – дріжджі; – плісеневі гриби; – БГКП. |
Національний університет біоресурсів і природокористування України
Національний орган стандартизації ДП «УкрНДНЦ»
Національна академія харчових технологій
Одеський національний медичний університет