ВІДОКРЕМЛЕННИЙ ПІДРОЗДІЛ "НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ТА ПРОЕКТНИЙ ІНСТИТУТ СТАНДАРТИЗАЦІЇ І ТЕХНОЛОГІЙ ЕКОБЕЗПЕЧНОЇ ТА ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ"

ВІДОКРЕМЛЕНИЙ ПІДРОЗДІЛ "НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ТА ПРОЕКТНИЙ ІНСТИТУТ СТАНДАРТИЗАЦІЇ І ТЕХНОЛОГІЙ ЕКОБЕЗПЕЧНОЇ ТА ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ"

(ВП НУБіП України "НДПІ стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції")

13 серпня 2018 року


Фахівцями інституту розроблено перші редакції чотирьох проектів національних стандартів згідно з Програмою робіт з національної стандартизації на 2018 рік

На засіданні підкомітету ПК 3 «Устаткування для виробництва продуктів з фруктової та овочевої сировини» технічного комітету ТК 24 «Продукти з овочів і фруктів та устаткування для їх переробки» розглянуто розроблені перші редакції проектів національних стандартів, які виконуються за темою «Розроблення методом перекладу та прийняття 501 проекту національних нормативних документів, гармонізованих з міжнародними та європейськими (Стандарт ЄС-6)» згідно з Програмою робіт з національної стандартизації на 2018 рік:

 

ДСТУ EN 1672-2 (EN 1672-2:2005+А1:2009, IDT) Устатковання для харчової промисловості. Основні положення. Частина 2. Вимоги щодо гігієни;

 

– ДСТУ EN 1674 (EN 1674:2015, IDT) Устатковання для харчової промисловості. Машини тістовальцювальні. Вимоги щодо безпеки та гігієни;

 

– ДСТУ EN 16743 (EN 16743:2016, IDT) Машини для оброблення харчових продуктів. Автоматичні промислові машини для нарізування. Вимоги щодо безпеки та гігієни;

 

– ДСТУ EN 1678 (EN 1678:1998+А1:2010, IDT) Устатковання для харчової промисловості. Машини для нарізування овочів. Вимоги щодо безпеки та гігієни.

 

Підготовлені перші редакції проектів національних стандартів разом з пояснювальними записками надіслані зацікавленим організаціям для отримання коментарів.